100% handcrafted, 100% experimental

Cursus bierbrouwen deel 4

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Eindelijk is het dan zover, ons gebrouwen bier is gebotteld. Afgelopen vrijdag was ik stipt om 19:30 in Hoofddorp met mijn kratje lege flesjes. Ik had m'n flesjes goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Aluminium folie erop zodat er geen rotzooi meer in kan. Ter plekke liet ik mijn aangeschafte bottel gereedschap zien, ik wist zelf namelijk niet hoe deze werkte. Uiteindelijk bleek dat ik een slechte koop had gedaan en mijn automatische bottel gereedsschap helemaal niet goed werkt. Nouja dat is het risico van een nieuwe hobby.


We hebben alle lege flesjes van een klein schepje suiker voorzien en hebben ze volgedaan met het bier. Het bottel apparaatje dat de club ter beschikking stelde werkte prima. Ik heb 18 flesjes meegekregen, een vrij mager aantal. Maarja we waren natuurlijk met 8 cursisten en iedereen eiste zijn deel op logischerwijs. Nu maar wachten want de flesjes moeten nog 1 week warm staan en 3 weken koel!!! Pfft, ik maar denken dat ik meteen kon gaan proeven.

Op zich is dat wachten helemaal niet erg. Naast de flesjes staat immers nog een 20 liter gistfles, deze word volgende week gebotteld. Daarna kan er weer een nieuw bier gebrouwen worden en zo houden we de lol er in.

Tot zover de cursus bierbrouwen.

Ps. we kregen ter plekke nog een mooi bewijs dat we de cursus gevolgt hadden. Kan ik me nu een echte Brouwer noemen?

Resultaat van de brouw cursus

Bekeken 5811 keer