100% handcrafted, 100% experimental

Patt'n Otto

(Leestijd: 1 minuut)

Het lekkerste bier dat ik ken, een Rochefort 8 kloon



De ingredienten voor 20 liter.

  4800 gram   Pilsmout (3 EBC)    
  250 gram   Kristalmout (120 EBC)    
  200 gram   Special B Caramout (350 EBC)    
  650 gram   Maisvlokken    
  390 gram   Bruine kandijsuiker    
  45 gram   Styrian Goldings   90 minuten meekoken
  30 gram   Hallertau Hersbrucker   10 minuten meekoken
  7 gram   Koriander   10 minuten meekoken
  1 zakje   Wyeast 1762 Belgian Abbey II    
  13 liter   Maiswater    
  8,6 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1080, eind SG ?)

  30 minuten   63 graden
  60 minuten   73 graden
  5 minuten   78 graden
  90 minuten   koken

Als de wort kookt kan de Styrian Goldings erbij. Na 80 minuten kan de Hallertau Herbrucker en de koriander erbij

Aanvullende informatie

  • type: Trappist
Bekeken 7670 keer
Gert
07-03-2019, 08:15
Gisteren mocht ik mijn zelf gebrouwen biertjes in ontvangst nemen na in januari een zeer goede workshop bierbrouwen bijgewoond te hebben wat … read more
Frans
04-03-2019, 19:32
12 januari workshop bierbrouwen gehad was een geweldige ervaring om mee te maken , gehele dag was goed verzorgd en we hadden een gezellig team 6 … read more
Tim
04-03-2019, 00:10
Erg gezellige en goed verzorgde middag gehad. Leuke inleiding over verschillende soorten bier en daarna zelf bier brouwen. Genoeg geleerd om zelf … read more
Jan Kuik
06-02-2019, 20:44
Gisteren mijn 6 biertjes opgehaald bij Patrick & Sylvia, advies mee gekregen hoe en wanneer en op welke temperatuur wij ze het best kunnen drinken. … read more
Leo de Gouw
06-12-2018, 18:46
Het was een gezellige dag, goed verzorgd van een hapje en een drankje. Daarna lekker zitten bierelieren.
Patrick en Sylvia bedankt voor de … read more