100% handcrafted, 100% experimental

Chimay Blauw

(Leestijd: 1 minuut)

Een imitatie van Chimay Blauw, deze heb ik gebrouwen tijdens de bierbrouw cursus van het Wort Wat. Alcohol percentage is ongveer 7%.



De ingredienten voor 20 liter.

  5000 gram   Pilsmout 3 EBC    
  900 gram   Munichmout 17 EBC    
  320 gram   Caramout 120 EBC    
  4 gram   East Kent Goldings   10 minuten meekoken
  30 gram   Hallertau perle hop   90 minuten meekoken
  500 gram   Donkere kandijsuiker   90 minuten meekoken
      Wyeast 1214 Belgian Abbey    

 Maisch schema

  10 minuten   53 graden
  40 minuten   63 graden
  25   78 graden
  90   koken

Als de wort kookt kan de Hallertau hop erbij, ook de kandij suiker kan dan voorzichtig worden toegevoegd. 10 minuten voor einde kooktijd kan de East Kent Goldings erbij.

Aanvullende informatie

  • type: Trappist
Bekeken 8990 keer
Gert
07-03-2019, 08:15
Gisteren mocht ik mijn zelf gebrouwen biertjes in ontvangst nemen na in januari een zeer goede workshop bierbrouwen bijgewoond te hebben wat … read more
Frans
04-03-2019, 19:32
12 januari workshop bierbrouwen gehad was een geweldige ervaring om mee te maken , gehele dag was goed verzorgd en we hadden een gezellig team 6 … read more
Tim
04-03-2019, 00:10
Erg gezellige en goed verzorgde middag gehad. Leuke inleiding over verschillende soorten bier en daarna zelf bier brouwen. Genoeg geleerd om zelf … read more
Jan Kuik
06-02-2019, 20:44
Gisteren mijn 6 biertjes opgehaald bij Patrick & Sylvia, advies mee gekregen hoe en wanneer en op welke temperatuur wij ze het best kunnen drinken. … read more
Leo de Gouw
06-12-2018, 18:46
Het was een gezellige dag, goed verzorgd van een hapje en een drankje. Daarna lekker zitten bierelieren.
Patrick en Sylvia bedankt voor de … read more